Namioty cateringowe – organizuj imprezy w plenerze

Namiot cateringowy to nieodzowny element wielu eventów odbywających się w plenerze. Jak zbudowane są nowoczesne namioty cateringowe i z jakiej przyczyny warto z nich korzystać?

Namioty cateringowe – zastosowanie

Namiot cateringowy jest powszechnie używany przez firmy organizujące wszelkiego rodzaju eventy w plenerze – złote gody, przyjęcia urodzinowe, pikniki, jak również konferencje. Obiekty tego typu znajdą zastosowanie zawsze wtedy, gdy na evencie pojawiają się potrawy, np. przystawki, napoje czy zimny bufet. Namioty cateringowe pozwalają na zachowanie przez dłuższy czas świeżości serwowanych dań, a także ochraniają je przed słońcem czy oddziaływaniem innych niekorzystnych czynników zewnętrznych. Na rynku dostępne są namioty cateringowe o szerokości od 3 do 8 metrów oraz długości od 4 do 52 metrów. Kupujący mogą wybierać między konstrukcjami o różnej kolorystyce i układzie. Namioty cateringowe można również zestawiać ze sobą lub personalizować, komponując konstrukcje dostosowane do dowolnych potrzeb.

Namioty cateringowe na każdą pogodę

Wesela i imprezy na świeżym powietrzu są coraz bardziej popularne, nie dziwi więc to, iż wzrasta liczba osób, które poszukują obszernych i stabilnych namiotów cateringowych wykonanych z solidnych tworzyw. Namiot cateringowy chroni gości przed niekorzystną pogodą – przed opadami, intensywnym promieniowaniem słonecznym czy wiatrem. Dostępne w sprzedaży namioty cateringowe charakteryzują się mocną konstrukcją i wytrzymują nawet intensywny wiatr. Nowoczesne namioty tego rodzaju zostały również wyposażone w systemy poprawiające przepływ powietrza wewnątrz namiotu, co uniemożliwia nadmierne skraplanie się wody i wpływa na komfort gości. Innym udogodnieniem jest też system skupiający ciepło w namiocie, co jest szczególnie ważne chłodniejsze dni.